Latvijas "Optibet" futbola virslīgas komanda "Valmiera" noraidījusi 1,5 miljonus eiro vērtu piedāvājumu no Beļģijas komandas "Anderlecht", kas savā rīcībā lūko iegūt čempionāta labāko vārtu guvēju Toluvalasi Arokodari, ziņo portāls "Delfi.lv".


Portāla rīcībā esošā informācija liecina, ka Beļģijas komanda par 19 gadus veco nigērieti interesi izrādot jau sen. Tā iemesla dēļ "Anderlecht" Valmieras klubam piedāvāja 1,5 miljonus eiro, taču Latvijas klubs par uzbrucēju vēloties divus miljonus.

"Delfi.lv" ziņo, ka iepriekš vienības valdes priekšsēdētājs Uldis Pūcītis sarunā ar portālu nevēlējās komentēt šī darījuma norisi. Viņš gan piesardzības labad Arokodare nedevās laukumā cīņā ar "Daugavpili", lai spēlētājs pirms plānotā transfēra negūtu traumas.

Beļģijā pāreju logs noslēdzās 31.augustā, taču tā otrā daļa ilgs no 8.septembra līdz 5.oktobrim.

Arokodare šosezon pirmajās 14 spēlēs izcēlās ar 14 vārtiem. Uzbrucējs 16.augustā nepiedalījās mačā ar "Liepāju", jo iepriekš atteicās arī piedalīties treniņā. 

Klubs vēlāk ziņoja, ka šādu rīcību spēlētājam ieteicis viņa aģents Žans Žerārs. Aģents vēlējies ātrāk panākt uzbrucēja pāreju uz citu klubu, norādot, ka par nigērieša pakalpojumiem interesējoties vairāk nekā desmit Eiropas klubi.

Arokodare gan vēlāk atgriezās "Valmiera" sastāvā un piedalījās arī UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē ar Poznaņas "Lech". Valmierieši šajā duelī kapitulēja ar 0:3.

Kopumā uzbrucējs šosezon pretinieku vārtsargus pārspējis 15 reizes un pārliecinoši ir "Optibet" virslīgas turnīra labākais vārtu guvējs.

Vietējā čempionātā "Valmiera" pēc 17 spēļu kārtām ar 31 punktu ieņem trešo pozīciju.