Dīvaini, ka 21.gadsimtā pasaulē joprojām eksistē cilvēku tirdzniecība un verdzība. Liekas neiespējami, ka attīstīto tehnoloģiju gadsimtā pastāv tik šausmīgas lietas. Tuvie Austrumi tam ir spilgts piemērs. Šodien mūsu stāsts ir veltīts Lamijai Hadžijai Bašarai, kura 18 gados kļuva par seksa verdzeni.


BRĪDINĀJUMS: Raksts satur nepatīkamus skatus!

Tas notika pēc tam, kad 2014.gadā viņas ciemam uzbruka "Islāma valsts" teroristi: tad gūstā nonāca ne tikai Lamija, bet gandrīz visi viņas tuvinieki. Ierastā pasaule sabruka, un jaunietei sākās jauna šausminoša dzīve - verdzenes dzīve.

Jauniete mēģināja aizbēgt ik reizi, kad radās tāda iespēja. Kopumā viņai izdevās aizbēgt no teroristiem četras reizes. Viņa lūdza pēc palīdzības citas ģimenes, jo jaunietei nebija kur iet, taču tās, baidoties no kaujiniekiem, atgrieza Lamiju atpakaļ. Katru reizi pēc aizbēgšanas viņu nežēlīgi piekāva un spīdzināja.

Jauniete atceras, ka vienu reizi, kad notika kārtējā tiesa pēc viņas mēgīnājuma aizbēgt, tiesnesis piedāvāja viņu nogalināt vai nogriezt Lamijai kāju, lai meitene vairs nespētu aizbēgt. Jauniete stāsta, ka viņas pirmais saimnieks bija džihādistu virsnieks. Viņš bieži vien turēja Lamiju rokudzelžos un seksuāli izmantoja, it īpaši pēc centieniem aizbēgt.

Vēl pēc diviem mēnešiem viņa tika pārdota kaujiniekam, kurš nodarbojās ar bumbu un "pašnāvnieku jostu" izgatavošanu. Beigu beigās Lamijai palīdzēja aizbēgt viņas onkulis, kurš cilvēku kontrabandistiem samaksāja 800 dolārus. Jauniete nolēma izglābt vēl divus cilvēkus: draudzeni un 9 gadus vecu meitenīti.

Mēģinot aizbēgt, viņas uzspridzinājās uz mīnas, un izdzīvoja tikai Lamija. Viņa guva ļoti nopietnus ievainojumus un zaudēja aci. Tāda bija viņas brīvības cena. Jaunieti atrada kurdu karavīri un nogādāja slimnīcā, kur Lamijai nekavējoties tika veikta sarežģīta operācija. Tad, pateicoties Eiropas fonda programmai, Lamija nonāca Vācijas slimnīcā.

Lamija palika dzīvot Vācijā, kur veic cilvēktiesību aizsargājošās aktivitātes, cenšoties atbrīvot citus "Islāma valsts" vergus. 2016. gadā viņa saņēma Andreja Saharova prēmiju, kura tiek pasniegta par ieguldījumu cilvēktiesību aizsardzībā. Iegūto naudu viņa plāno tērēt bēgļu vajadzībām un gūstekņu glābšanai.

Šis stāsts tik tiešām šokē! Prātam neaptverami, kā kas tāds vispār var notikt mūsu laikos! Cerams, ka Lamijai izdosies palīdzēt citiem "Islāma valsts" vergiem.