Latvijas izlases un Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas “Blue Jackets” vārtsargs Elvis Merzļikins sarunā ar “Sporta Avīzi” atklājis, ka tuvākā nākotnē plāno iegūt Šveices pilsonību.


Kā zināms, Elvis uz Šveici pārcēlās jau 15 gadu vecumā, pievienojoties “Lugano” kluba sistēmai.

“Jā, (Šveicē jūtos kā vietējais). Es jūtu, ka šeit ir manas mājas. Esmu izaudzis Lugāno. Cenšos arī dabūt Šveices pilsonību. Bet Latvija ir valsts, kurā esmu piedzimis un pavadījis pusi savas dzīves. Arī tās ir manas mājas, kurās man vienmēr ir prieks atgriezties. Latvijā ir skaistas vasaras un ziemas,” stāsta Merzļikins, norādot, ka par savu profesionālo izaugsmi var pateikties Šveices hokejam.

“Latvijā es biju neglītais pīlēns, kuru neviens negribēja. “Profā” pat nespēlēju, tikai trenējos. Priekšā man bija Cimermanis un Grīnfogels, bet man netika neviena spēle. Tapēc Latvijā man nav kam pat pateikties. Paldies Mārim Martinsonam, ka viņš man bija sagādājis jaunu formu, jo materiālajā ziņā man neklājās spoži,” sacīja Merzļikins.

Uz jautājumu, kādēļ vartsargam vajadzīga Šveices pilsonība, Elvis atbild: “Tādēļ, ka uzskatu, ka savu dzīvi pēc hokeja pavadīšu šeit. Protams, es uz Latviju vienmēr braukšu ciemos, bet savu dzīvi pēc karjeras, visticamāk, pavadīšu šeit, Lugāno.”

Šveices pilsonības iegūšanas gadījumā, Elvim nebūs jāatsakās no Latvijas pases vai valstsvienības pārstāvēšanas, jo ar Šveici atļauta dubultpilsonība.

Merzļikins pēdējos četrus gadus bijis “Lugano” komandas pamatvārtsargs, bet pēc aizvadītās sezonas noslēdza vienošanos ar NHL komandu Kolumbusas “Blue Jackets”, kuras sastāvā atrodas arī šobrīd, pildot trešā vārtsarga funkcijas.

Pie spēlēšanas gan latvietis NHL vēl nav ticis un savu debiju planētas spēcīgākajā līgā viņš, visticamāk, sagaidīs nākamsezon. “Blue Jackets” gan pagaidām spēlē Stenlija kausa izcīņā un kamēr vien Kolumbusas komanda tajā būs, Merzļikins uz izlasi netiks atbrīvots.

NHL draftā viņš 2014. gadā tika izraudzīts ar 76. kārtas numuru. Merzļikins tiek uzskatīts par šī brīža vadošo Latvijas hokeja vārtsargu.

sportazinas.com