Rīgas domes nodibinājuma "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" (RTAB) valdes loceklis, Rīgas domnieks Maksims Tolstojs (S) kopš 2007.gada partijai "Saskaņa", tās politiskajai priekštecei Tautas Saskaņas partijai (TSP) un politiskajai apvienībai "Saskaņas centrs" ziedojis vairāk nekā 42 000 eiro.


Pēdējo ziedojumu "Saskaņai" 3000 eiro apmērā Rīgas domes deputāts veica 2016.gada vasarā. Tolstojs pērn ienākumos no RTAB saņēmis vairāk nekā 32 000 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija.

RTAB valdes loceklis Guntars Grīnvalds 2018.gadā pirms 13.Saeimas vēlēšanām partijai "Saskaņa" ziedojis 200 eiro. Tas ir viņa pirmais ziedojums kādai partijai pēdējo sešu gadu laikā. Grīnvalda amatpersonas deklarācijā norādīts, ka viņam pieder kapitāldaļas vairākās SIA, kā arī ir parādsaistības vairāk nekā 65 000 eiro.

RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča nav veikusi ziedojumus partijām, liecina KNAB datu bāzē publicētā informācija. Viņas 2017.gada valsts amatpersonas deklarācijā bija norādīti uzkrājumi apmēram 100 000 eiro.

Kā ziņots, RTAB šorīt ieradušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki, novēroja aģentūra LETA.

KNAB darbinieki ieradušies, lai veiktu kratīšanu kriminālprocesā, kas ierosināts pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu, viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

Jau vēstīts, ka Valsts kontrole revīzijā secinājusi, ka Rīgas pašvaldība trīs gadu laikā caur biedrībām un nodibinājumiem nesaimnieciski izlietojusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas. Revīzijā VK galveno uzmanību veltījusi diviem Rīgas pašvaldības dibinātiem nodibinājumiem - RTAB un "Riga.lv".