Latvijas dziedātājas Laimas Vaikules festivālā ''Laima Rendezvous Jūrmala'' uzstājās Krievijas mūziķis Grigorijs Ļepss.


Festivāls aizvadītajā nedēļas nogalē notika Jūrmalā, tomēr politiski tieši Ļepsa uzstāšanās izsaukusi nesaskaņas.

Kas noticis?

Vaikules festivālu apmeklēja arī vairāki Latvijas politiķi, tostarp Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens un Labklājības ministre Ramona Petraviča, kuri abi pārstāv partiju KPV LV.

Tikmēr neapmierinātību ar šo faktu, kā arī Ļepsa uzstāšanos vispār, paudis JKP pārstāvošais Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Kas neapmierina Bordānu?

Bordāns izteica neapmierinātību par to, ka Ģirģena pakļautībā esošie dienesti nav nodrošinājuši Grigorija Ļepsa, kurš ir pietuvināts Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un Krievijas kriminālajām aprindām, iekļaušanu "melnajā sarakstā" Latvijā.

Kā zināms, Ļepss atrodas šādā sarakstā Lietuvā un pat ASV.

Piedevām, tieslietu ministru vēl vairāk neapmierinot tas, ka kolēģis ne tikai nav to izdarījis, bet pats aizgājis uz Ļepsa koncertu.

''Tas ir tikpat kliedzoši, kā toreiz, kad ''Russia Today'' Latvijas Televīzijā sarīkoja šovu, lai pazemotu Latvijas valsti,'' uzskata Bordāns.

''Tāpat iekšlietu ministrs ir nosēdināts pirmajās rindās, lai pazemotu Latvijas valsti,'' tā tieslietu ministrs.

Vai kāds Krievijas mūziķis ir Latvijas ''melnajā sarakstā''?

Kā zināms, kad vēl Jūrmalā norisinājās festivāls Jaunais Vilnis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs šajā sarakstā ievietoja nu jau mirušo Krievijas mākslinieku Josifu Kobzonu, kā arī Oļegu Gazmanovu un Valēriju.

Mākslinieki toreiz reaģēja asi, nodēvējot ministru par ''pamuļķi'', bet festivāls tā rezultātā nolēma pamest Latviju par labu Sočiem.