Divus gadus vecs puisītis Džozefs Dudeks no Kalifornijas, ASV, kļuvis par astoto upuri, kuru nogalinājusi Zviedrijas mēbeļu kompānijas IKEA ražotā kumode, kas pērn atsaukta no tirdzniecības pēc septiņu bērnu nāves.


Puisēna nāve iestājusies pēc tam, kad kumode uzgāzusies Džozefam virsū. Brīdī, kad gāzusies kumode, zēns istabā bijis viens pats. Mirkli vēlāk iesprostotu zem smagās kumodes dēlu atrada tēvs. 

Tā jau ir astotā reize, kad IKEA mēbeļu dēļ bojā iet bērns. 

Visos šajos gadījumos iesaistītas "Malm" mēbeles. Vēl 17 bērni ievainoti negadījumos ar tām.

IKEA arī paziņojusi par 41 negadījumu ASV, kurā iesaistītas citu kolekciju mēbeles. Šajos negadījumos 1989., 2002. un 2007.gadā gājuši bojā trīs bērni, bet 19 bērni ievainoti.

Pērn IKEA atsauca 29 miljonus ASV pārdotu preču vienību un 6,6 miljonus Kanādā pārdotu preču vienību, jo preces (kumodes) bija "nestabilas, ja nav pienācīgi nostiprinātas pie sienas, izraisot apgāšanās vai iesprūšanas riskus.

Divgadīgā Kalifornijas puisēna nāve ir pirmais reģistrētais gadījums pēc tam, kad Zviedrijas mēbeļu ražotājs atsaucis no pārdošanas bīstamās kumodes. 

Ģimene gatava tiesāties ar pasaulē lielāko mēbeļu ražotāju, viņu advokāte uzsver, ka vecāki nav zinājuši par konkrētās kumodes atsaukšanu no pārdošanas pagājušajā gadā. Sīkāku informāciju par zēna nāvi ģimenes advokāte neizpauda.

jauns.lv