Pagājušajā gadā Indijā noslepkavotās latvietes Līgas Skromanes draugs Endrjū Džordans paudis sašutumu par lietas virzību, vēstī Mirror.


Vīrietis, ar kuru Līga dzīvoja kopā Īrijā, sauc Indijas tiesu sistēmu par ''pilnīgu farsu'' un atklāj, ka latvietes slepkavas joprojām esot uz brīvām kājām.

Endrjū pagājušajā ceturtdienā ieradās Indijā uz lietas izskatīšanu, tomēr bija šokā, kad abi vīrieši, kuri apsūdzēti Līgas izvarošanā un slepkavībā, uz tiesu nemaz neieradās.

Rezultātā lieta kārtējo reizi atlikta - visticamāk, to turpinās skatīt tikai 2020.gadā...

''Kāpēc viņi vispār tika izlaisti pret drošības naudu?'' intervijā Mirror pauž Skromanes draugs. ''Ja viņi Līgai nodarīja to, par ko apsūdzēti, tad viņi ir dzīvnieki, kuriem nebūtu brīvi jāatrodas ielās. Ja viņi ir vainīgi, viņi ir acīmredzams drauds sievietēm!''

'Man šķiet, ka šajā lietā ir kas vairāk, ko policija noklusē,'' pauž Džordans.

Viņš gatavojas panākt taisnīgumu latvietes slepkavības lietā, lūkojot gūt līdzekļus akcijām un noalgojot advokātu, kurš labi pārzina Indijas tiesu sistēmu.

Kā zināms, Skromane pērn pazuda 14.martā un viņas mirstīgās atliekas tika atrastas pēc 40 dienām. Viņa bija tikusi izvarota un noslepkavota, nogriežot galvu.

Abi apsūdzētie vīrieši esot atzinuši vainu Skromanes slepkavībā, tomēr tāpat varēja iemaksāt drošības naudu, lai nonāktu brīvībā.