20.jūlijā, kad Liepājā notiks populārās grupas “Prāta Vētra” koncerts, strauji pieaugušas nakšņošanas izmaksas, vēsta "Latvijas Avīze".

 


Cenas viesnīcās un apartamentos esot sasniegušas teju vai astronomisku līmeni.

Piemēram, lai divi cilvēki vienu nakti pārnakšņotu ekonomiskas klases numurā viesnīcā pusotru kilometru no pilsētas centra, kas ir vienkāršs numurs ar privātu vannas istabu un televizoru, jārēķinās ar 269 eiro.

Savukārt standarta divvietīgs numurs četrzvaigžņu viesnīcā 900 metru no centra, kuras tuvumā ir pludmale, maksā jau 459 eiro diennaktī.

No 681 eiro diviem cilvēkiem par nakti būtu jāšķiras tad, ja izvēlētos brīvdienu māju 1,1 km no centra, kuras novērtējums “booking.com” vietnē ir izcils – 9,5 no 10. Tiesa, pieejama tikai viena šāda nakšņošanas vieta.

Ir pieejams arī dzīvoklis ar skatu uz jūru par 188 eiro par nakti, bet dzīvoklis ar skatu uz ezeru maksā 255 eiro par nakti.

Liepājā pavisam ir ap 1500 gultasvietu, bet pieprasījums uz šādu vērienīgu pasākumu varētu būt ap 20 tūkstošiem, savukārt vietu esot tik, cik ir, situāciju komentējusi Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja Inta Šoriņa.