Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās ceturtdien notiek kratīšana - ieradušies Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki.


"Apstiprinām, ka šodien LFF telpās VID pārstāvji veic procesuālās darbības. Plašākus komentārus sniegsim tiklīdz tas būs iespējams," informē LFF.

Tikmēr VID pārstāvis Andrejs Vaivars paskaidrojis, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu pret vienu no Latvijā strādājošām sabiedriskajām organizācijām. Kriminālprocess sākts par grāmatvedības un statistikas informācijas noteikumu pārkāpumiem, izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

"Ceturtdien šī kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veic procesuālas darbības - vairākas kratīšanas," sacīja Vaivars.

Jau ziņots, ka VID pirms pāris nedēļām pieņēma lēmumu, ar kuru LFF atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. VID lēmumu pieņēma 1.aprīlī, bet tas stājās spēkā 8.aprīlī.

Vaivars pagājušajā nedēļā norādīja, ka minētais statuss atņemts būtisku normatīvo aktu pārkāpumu dēļ.

Drīzumā bija plānotas LFF prezidenta vēlēšanas. Uz amatu pieteicās divi pretendenti – Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens un Vadims Ļašenko, kurš ir Latvijas Telpu futbola asociācijas vadītājs. Ļašenko piedalījās arī iepriekšējās vēlēšanās, kad piekāpās Kasparam Gorkšam, kurš vēlāk no amata tika gāzts.