Dziedādātāja Marta Kukarane dalījusies savās pārdomās par sievišķību. Un, kaut gan tās ir visai netradicionālas, guvušas lielu atsaucību viņas sekotāju vidū.


Sociālajā tīklā Facebook Kukarane raksta:

"Šo laikam vajadzēja 8.martā, bet man sanāca 1.aprīlī. Ziniet, kad personīgi es esmu sajutusies visnesievišķīgākā? Starp sievietēm. Tad, kad sievietes pašas sāk runāt par to, kā vajag un kā nevajag, un pašas sev definē kritērijus, pēc kuriem dzīties, lai būtu "īstas sievietes". Tad pēkšņi izrādās, ka kaut kam neesi kvalificējusies. 

Ir tāda sajūta, ka mēs nevaram likties mierā - obligāti vajag uzspraust kaut kādu sievišķības mērķi un tad rīkot 54 kursus, lai tos pašiedomātos mērķus sasniegtu. Sievišķības nirvāna, kuru piedzīvot lemts tikai dažām (visdrīzāk, skaistām aktrisēm), bet pārējām vismaz vajag uz to tiekties. Un tas maksā no 5-85 eiro enerģijas apmaiņai.

"Uzvelc augstpapēžu kurpes, mīļā! Uzkrāso sarkanas lūpas, uzliec savas pērles, atkorķē šampanieti un savā mežģīņu naktskreklā ar draudzenēm izrunā visus savus sievišķības noslēpumus, viegli ķiķinot! Sagrēko ar zemeņu kūciņu svētdienas rītā un padejo pa savu virtuves galdu tad, kad tevi neviens neredz (tikai kādi 34 tk sekotāju instagramā). Svini savu sievišķību tā it kā nebūtu rītdienas! Tu esi tā vērta!"

Šādas uzrunas sievietēm met pakaļ. Protams, ideālajā variantā, iepakojot kopā ar spēcīgajiem iedvesmas stāstiem, kur visīstākajām sievietēm ir izdevies SAVIENOT kurpes, krelles, lūpu krāsas, seksīgu apakšveļu, ideālu formu, veiksmīgus biznesa plānus un 3 bērnus ar mazu gadu starpību. Ou, pardon, un trakas EMOCIJAS, jo visas dāmītes taču ir drusku trakas. Hihi! Varu pateikt, ka tas ved nevis uz iedvesmu, bet uz reālu gruzonu tās, kuras nevar lepoties ar sevišķi augstu pašapziņu un dažādu iemeslu dēļ 4 no 5 "obligātajām" lietām nepaspēj. Jo to nu vecenes māk - cita citu novest līdz ekstāzei un iznīcībai, tur nevajag nevienu vīrieti. Konkurēs un iztaisīsies kaut kādas izdomātas konkurences vārdā, pat īsti nesaprotot, kāda ir galvenā balva.

Bet man ir baigi foršie jaunumi - to visu var arī nedarīt. Nezinu, kādas izskatās citu sieviešu "nometnes", bet mēs te dažas braucam kaut kur, lai pastaigātu mīļākajās apenēs bez kurpēm pa kopīgi noīrēta dzīvokļa dzīvojamo istabu pilnīgi bez meikapa un nekaunoties, ka 5 mēnešus nav taisīts pedikīrs. Mēs mēdzam iedzert jau desmitos no rīta tāpēc, ka šodien nekas nav jādara. Tieši divpadsmitos naktī pasūtam kebabu, jo tieši tā gribas. Arī tā sievietes mēdz svinēt savu sievišķību, respektīvi, neesot nevienam savu skaistumu un sievišķību parādā. Es nesaku, ka tā jādara visām un tā ir vispareizāk. Pareizi ir visādi. Bet kad mēs beigsim cita citai bakstīt to "skaistums izglābs pasauli" un tad vēl bonusā rādot, kas tad ir "īstais skaistums"? 

Reiz man kāda Latvijā nu jau norietējusi estrādes māksliniece prasīja: "Marta, kur ir tavi sasniegumi, kur ir tava lapa Vikipēdijā?" Un tad es tā padomāju - tātad Vikipēdija ir tas rādītājs? Manai zobārstei arī nav lapas Vikipēdijā, bet viņa ir kolosāla. Es pazīstu satriecošas grāmatvedes, kurām arī nav lapas Vikipēdijā. Mana vecvecmamma cepa vislabākās plānās pankūkas pasaulē un viņai nav lapas Vikpēdijā. Ok, jūs sapratāt, ko gribu teikt. Respektīvi, ejiet uz tiem kursiem un iedvesmas lekcijām, viss ok, bet ceru, ka jūs nedomājat, ka vēl neesat pietiekami sievišķīgas un veiksmīgas un kāds jums pateiks priekšā, kā tādām kļūt. Jūs drīkstat neko TĀDU nesasniegt. Jūs drīkstat vienkārši dzīvot savu dzīvi un nevienam neko nepierādīt."