Tiesa Bagdādē pirmdien par dalību džihādistu grupējumā "Islāma valsts" piesprieda nāvessodu vēl diviem Francijas pilsoņiem, kas nozīmē, ka visiem 11 no Sīrijas Irākai izdotajiem Francijas pilsoņiem draud karātavas.


32 gadus vecais Bilels Kabauī un 41 gadu vecais Murāds Delomms pievienojas deviņiem citiem Francijas pilsoņiem un vienam Tunisijas pilsonim, kam jau pagājušajā nedēļā tika piespriests nāvessods. 30 dienu laikā notiesātajiem ir iespēja pārsūdzēt spriedumu.

Kopš 2018.gada sākuma Irākā aizdomās par piederību "Islāma valstij" notiesāti vairāk nekā 500 ārvalstnieku.

Daudziem no viņiem tiesas Irākā piespriedušas mūža ieslodzījumu, bet citiem - nāvessodu, lai gan tas nevienam no notiesātajiem pagaidām nav izpildīts.

Irākas likumos par pievienošanos "teroristu grupējumam" visiem paredzēts nāvessods, arī tiem, kas nav ņēmuši rokās ieročus.

Prominentu Francijas juristu grupa pirmdien paziņoja, ka Francijas džihādistu sodīšana ar nāvi būtu negods valstij.

Radiostacijas "Franceinfo" mājaslapā publicētajā atklātajā vēstulē, ko parakstījuši daudzi Francijā labi pazīstami juristi, teikts, ka nāvessoda izpilde atstātu "neizdzēšanu traipu" Francijas prezidenta Emanuela Makrona mandātam, jo pieļautu "legālu slepkavību, ko aizliegusi lielākā daļa pasaules valstu".

Attēlu rezultāti vaicājumam “baghdad france”