Kāds cilvēks Latvijā asi iebildis pret Latvijas Televīzijas (LTV) plāniem demonstrēt pasaulē skaļu slavu iemantojušo filmu par Maiklu Džeksonu, uzskatot to par nepatiesu. Viņš aicinājis LTV atteikties no filmas izrādīšanas latviski, taču kanāls nepiekrītot. Pulicējam viņa viedokli.


Sakarā ar to, ka mūsu valsts TV kanāli atsakās izņemt filmu "Leaving Neverland" no viņu programmām, pat tad, kad tika informēti par konkrētiem faktiem, kas apstrīd filmā sacīto, nolēmu publiskot arī latviski minētos faktus, kuri tika nosūtīti arī LTV.
Īsumā par filmu Filmā divi... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu "Leaving Neverland"
1.

Īsumā par filmu. Filmā divi vīrieši Veids Robsons (Wade Robson) un Džeims Seifečaks (James Safechuck) apgalvo, ka viņiem ar Maiklu Džeksonu vairāku gadu garumā ir bijis seksuāls kontakts. Filma ir apšaubāma, vienpusīga un netaisna. Filma ir kā tiesas sēde, kur ļauts izteikties tikai apsūdzībai, kur zvērinātie aiziet pieņemt lēmumu, neļaujot runāt aizstāvībai. Filmas veidotāji nesniedz nekādus pierādījumus. Videosižeti tiek sagrozīti negatīvā gaismā vai manipulēti.

Savukārt daudzas lietas, ko abi vīrieši apgalvo filmā, ir pierādīti kā meli. Līdz ar to, filma rada necieņu gan mirušam cilvēkam to netaisni apmelojot, gan īstiem vardarbības upuriem. Šī iemesla dēļ, vēstulē, ko sūtīju LTV ar pievienotajiem faktiem, lūdzu televīziju izslēgt filmu no programmas. Šajā rakstā neminēšu personiskas pārdomas šajā sakarā, atstājot to vēlākam. Bet mans lūgums vēl arvien tiek izteikts ar faktu publiskošanu. Turpinājumā mēģināšu apkopot faktus, kas apgāž abu vīriešu sacīto filmā.

Motivācija bildē Robsona... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
2.

Motivācija

* bildē Robsona vēstule Cirque Du Soleil pārstāvim.

Abiem vīriešiem ir finansiālas grūtības. 2013. gadā Seifčaks ir iesūdzēts tiesā par prāvu naudas summu. Tajā pašā gadā, viņš ieraudzījis, ka Robsons sūdz tiesā Michael Jackson Estate par to, ka Džeksons viņu ir izvarojis un pieprasa vairākus miljonus dolāru.  35 gadu vecumā Seifečaks ir „atcerējies”, ka viņš arī varētu būt izvarots un pievienojās Robsona apsūdzībām. Savukārt Robsonam ir slikta slava Holivudā. Pēdējos gadus viņš kā horeogrāfs nav ticis galā ar lieliem projektiem un no tiem ir izstājies. Vispopulārākais bija filma Step Up Revolution (2012). Ap šo laiku pārāk liela spiediena dēļ, viņam sākās pirmā depresija, kuras dēļ, viņš sāka iet uz psihoterapiju. Tās laikā viņš terapeitam nebija minējis par jebkādu izvarošanu bērnībā.

Viņš arī ļoti vēlējies būt horeogrāfs Džeksonam veltītajam Cirque Du Soleil šovam LasVegasā „Michael Jackson: ONE”. Šova veidotāji bija gatavi viņu nolīgt, bet Michael Jackson Estate izlēma nolīgt citu horeogrāfu, jo uzskatīja viņu par vairāk piemērotu. Robsona sliktās slavas dēļ, gan iesaistoties intīmos sakaros ar aizņemtām Holivudas sievietēm (viņa dēļ izšķīrās Britnija Spīrsa un Džastins Timberleiks, kamēr pats Robsons bija attiecībās ar Džeksona brāļa meitu Brendiju Džeksoni (Brandi Jackson)), gan izgāztiem deju projektiem, netiek pie jauniem līgumiem. Pēc tam, kad viņu nenolīga kā horeogrāfu LasVegasas šovam, viņš izlēma sūdzēt tiesā Michael Jackson Estate un nolemj rakstīt grāmatu, kurā apsūdz Džeksonu izvarošanā, bet neviens publicists nepiekrīt to publicēt. Abi vīrieši 4 reizes ir mēģinājuši sūdzēt tiesā Michael Jackson Estate par 1.5 billjoniem dolāriem, bet tiesnesis atsakās pielaist lietu līdz tiesai, apgalvojot, ka daudzi fakti neiet kopā, un tādējādi neviens faktus meklējošs zvērinātais nenoticēs apsūdzībām. Robsons draudzējās ar Džeksonu līdz pat viņa nāves dienai. Viņš arī lūdzās Džeksona ģimenei iedot Robsonam un visai viņa ģimenei ielūgumus uz Džeksona piemiņai veltītu pasākumu, kuru translēja visā pasaulē. Pēc viņa nāves viņš piedalījās dažādos Džeksonam veltītos projektos un slavināja viņu intervijās. Visas intervijas, tiesu dokumenti ir pieejami internetā.

Attēls no: twitter.com
Neeksistējoscaronā vilciena... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
3.

Neeksistējošā vilciena stacija

* bildē var redzēt vilciena stacijas rasējumus, kuri tika apstiprināti 1993. gada 2. septembrī.

Seifčaks filmā apgalvo, ka Džeksons viņu bija seksuāli izmantojis no 1988. līdz 1992. gadam. Visai bieži tas ir noticis arī telpā, kas Neverland rančo atrodas virs dzelzceļa stacijas. Bet minētā dzelzceļa stacija tikai celta 1993. gadā un pabeigta 1994. gada sākumā. To, ka dzelzceļa stacija vēl nav uzbūvēta 1991. gadā var redzēt video, kas tika uzņemts, filmējot Elizabetes Teilores kāzas. Bet arī tas vēl nav viss. Izklaides parka operators Alans Skanlans (Allan Scanlan) norāda, ka pats vilciens arī ir parādījies ap to pašu laiku. Un tā esot vienīgā šāda veida stacija visā īpašumā. Līdz ar to, laika periodā, ko min Seifčaks, Neverland nebija ne vilciena stacija, ne pats vilciens. Jautājums, cik daudz Seifčaks galu galā pavadīja laiku Neverland, ja nespēj atcerēties, ka viņa dotā laika periodā tur nemaz nav bijis vilciens? 

Attēls no: www.facebook.com
 bildē Vilciena stacija... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
4.

* bildē Vilciena stacija būvniecība 1993. gadā

Attēls no: www.apimages.com
Seifčaks pēc 1992... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
5.

Seifčaks pēc 1992. gada.

*bildē Džeksons un Seifčaks 1994. gadā

Seifčaks apgalvo, ka pēdējās reizes izvarošanas ir notikušas 1992. gadā, kad Seifčaks ir sasniedzis pubertāti un viņš bija ļoti sāpināts. Viņš apgalvo, ka Džeksons apzināti distancējās no Seifčaka. Bet bildes pierādā, ka Seifečaks vēl arvien kontaktējās ar Džeksonu. Kad 1994, gadā Džeksons un viņa toreizējā sieva Lisa Marija Preslija, History albuma reklāmas nolūkos viesojās Bukarestē, vairākās bildēs Seifčaku var redzēt, nesam lietussargu. Darbinieki arī min, ka viņš ir viesojies arī dažādu videoklipu filmēšanas laukumos, kā piemēram "Earth Song" (1995).

Attēls no: www.bing.com
bildēnbspSeifčaks ar ģimeni... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
6.

*bildē Seifčaks ar ģimeni filmas "Is It Scary" filmēšanas laukumā 1993. gada augustā.

Filmā Seifčaks apgalvo, ka pēc 1992. gada Džeksons bija attālinājies un zvanījis viņam tikai tad, kad vajadzēja liecināt tiesā. Bildē redzams Seifečaks filmas "Is It Scary" filmēšanas laukumā. Filma ir pirmā versija filmai "Ghosts" (1997). "Is It Scary" tika filmēta 1993. gada augustā, pirms 1993. gadā klajā nāca pirmās apsūdzības. Filmas filmēšana tika pārtraukta sakarā ar Čandleru apsūdzībām. Līdz ar to, abas bildes pierāda, ka Seifečaks bija Džeksona dzīvē vēl nedēļas vai pat dienas pirms pirmajām apsūdzībām un vēl pēc tām.

Attēls no: twitter.com
Kad tad īsti nāca... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
7.

Kad tad īsti nāca apskaidrība?

Filmā Seifečaks apgalvo, ka viņš sapratis, ka ticis izvarots, kad dzirdējis, ka Robsons bija iesniedzis sūdzību tiesā pret Michael Jackson Estate. Šis apgalvojums neiet kopā ar to, ka Seifčaka māte ļoti priecājās par Džeksona nāvi 2009. gadā. Tajā pašā laikā Seifečaks arī apgalvo, ka licis to mātei saprast jau 2005. gadā. Safečaka apgalvojumi iet pretrunā viens ar otru.

Autora bilde
2005 gads un SeifčaksSkots... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
8.

2005. gads un Seifčaks

Skots Ross (Scott Ross), viens no privātajiem izmeklētājiem 2005. gada lietā, intervijā minēja, ka Seifčaks 1993. gadā bija parakstījis liecību tiesā, ka Džeksons viņu nav seksuāli izmantojis. Līdz ar to 2005. gadā Safečaks bija uzskatīts par nenozīmīgu liecinieku un kā liecinieks nemaz nebija apstiprintāts. To, kurš lieicnieks tiek apstiprināts, nosaka tiesnesis, ne Džeksona advokāti un pat ne pats Džeksons. Skots Ross apstiprināja, ka par Seifčaku pat runa negāja. Līdz ar to, Džeksonam nebūtu jēga pārliecināt Seifčaku liecināt 2005. gadā, ja viņš nebija plānots kā liecinieks.

Pilna intervija ar Skotu Rosu https://youtu.be/pDa27x6mTWs?t=977  Minēto faktu var noklausīties sākot no 16:25

Attēls no: www.youtube.com
Brets Bārns noliedz jebkādu... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
9.

Brets Bārns noliedz jebkādu seksuālu aizskaršanu

Seifčaks apgalvo, ka viņu aizvietoja Brets Bārns (Brett Barnes). Bārns to noliedz un plāno iesūdzēt tiesā HBO TV kanālu, ja viņi neizņems viņa vārdu no filmas.

Attēls no: twitter.com
Robsons un Lielais... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
10.

Robsons un Lielais kanjons

Filmā Robsons apgalvo, ka pirmo reizi ticis izvarots, kad viņa ģimene devās ceļojumā uz Lielo Kanjonu, bet Robsons palicis Neverland mājās kopā ar Džeksonu. 1993. gada tiesas dokumentos Robsona māte apgalvo, ka šajā ceļojumā pievienojās arī Robsons. Turklāt, Robsons apgalvo, ka izvarošanas sākās 1990. gadā. kad pārējie devās ceļojumā, bet tiesas dokumentos māte liecināja, ka līdz 1993. gadam savu dēlu vienu nav atstājusi Neverland mājā. 

Robsons un Brendija... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
11.

Robsons un Brendija Džeksone 

Kā iepriekš minēju, laikā, kad notikušas izvarošanas, 7 gadus Robsons ir ticies ar Džeksona brāļa meitu Brendiju Džeksoni. Daudzi video ar viņas intervijām šajā sakarā ir pieejami YouTube. Viņa saka, ka toreiz daudz pavadīja laiku ar Robsonu. Kamēr Džeksons bija aizņemts cilvēks un ceļoja apkārt pasaulei, bet Robsons strādāja LosAndželosā un nemaz tik daudz netikās ar Džeksonu, kā viņš apgalvo. Iemesls kāpēc viņa izšķīrās, bija Robsona daudzie sānsoļi, kā Brendija saka, lai veicinātu savu karjeru, tajā skaitā arī ar Britniju Spīrsu, ko apstiprina Brendija Džeksone. Timberleika "Cry Me A River" ir par Robsonu un Spīrsu.

Attēls no: www.mix1023.com.au
Robsons pārdeva visu savu... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
12.

Robsons pārdeva visu savu kolekciju 2011. gadā

Filmas beigās Robsons sadedzina savu kolekciju. Bet Jullien izsoļu nams ir apstiprinājis, ka 2011. gadā Robsons ir gribējis anonīmi pārdot visu no savas kolekcijas, kam ir bijusi vērtība, jo, citējot izsoļu namu "viņam (Robsonam) vajadzēja naudu". Bet izsoļu nams tam nepiekrita un izsolīja kolekciju kā Wade Robson collection. Filmā prezentētai kolekcijai nav nekāda vērtība. Tā ir butaforija dramatisma radīšanai.

Attēls no: twitter.com
Manipulētā preses... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
13.

Manipulētā preses konference

Filmā tika izmantota preses konference, kur Džeksona advokāts it kā draud potenciālajiem izvarošanas upuriem, tos iebaidot. Bet advokāts apgalvo, ka šī preses konference bija pavisam par citu lietu, kur tika apsūdzēti un notiesāti divi vīrieši, kuri slepus ierakstīja Džeksona sarunas.

Video https://twitter.com/YoannBomal/status/1107739420361412608

Attēls no: twitter.com
Pusdienas pēc... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
14.

Pusdienas pēc liecināšanas

Filmā Robsons stāsta kā izlēmis aizstāvēt Džeksonu 2005. gada tiesā. Tas noticis vakariņu laikā, kad viņš redzējis, cik Džeksons ir nelaimīgs un kā bērni cenšas pievērst uzmanību savam tēvam. Bet tajās vakariņās piedalījās arī Džeksona brāļa dēls Tadž Džeksons (Taj Jackson) un Bārnsa ģimene. Tadž Džeksons apgalvo, ka šīs vakariņas bija jau pēc tam, kad Robsons tiesā bija liecinājis par labu Džeksonam un tās nekādi nevarēja ietekmēt Robsona lēmumu. Viņš arī apgalvo, ka visu tiesas laiku ir dzīvojis Neverland mājās un bijis klāt katrās vakariņās.

Mainīti stāstiRobsona... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
15.

Mainīti stāsti

Robsona apgalvojumi tiesu dokumentos un intervijās pastāvīgi mainās. Viņš ir apgalvojis, ka nav nācis klajā ar apsūdzībām agrāk, jo viņam bijis kauns vai arī viņam bija žēl Džeksonu. Tad viņš ir apgalvojis, ka viņš bija apspiedis atmiņas par notiekošo. Viņš arī ir apgalvojis, ka viņš nav zinājis, ka tas ir slikti. Kaut gan, kad viņš liecināja 2005. gadā, viņam bija 22 gadi. 22 gados cilvēks jau ir pietiekami nobriedis, lai saprastu, kas ir slikti un kas nav slikti. Turklāt tiesas laikā viņam tika detalizēti jautāts, vai Džeksons viņam ir pieskāries konkrētās vietās, tās minot. Vai ir darījis viņam konkrētas lietas. Tātad viņam vajadzēja zināt detaļas, kurās Džeksons bijis apsūdzēts. Kāpēc jāmaina versijas, ja jābūt ir tikai vienai?

Nav vainīgs10nbspgadu laikā... Autors: llvllagic777 Fakti nemelo. Cilvēki melo. Patiesība par filmu
16.

Nav vainīgs

10 gadu laikā FBI bija izmeklējis Džeksonu un veicis kratīšanu viņa mājās. Viņš ir stājies tiesas priekšā sevi aizstāvēdams un atzīts par nevainīgu apsūdzībās. Visus izmeklēšanas gadus nav atrasti nekādi pierādījumi, ka viņš būtu izmantojis mazus bērnus. Arī tas ir fakts. Tad jautājums, ja jau viņš katru nakti būtu bijis nodarbojies ar seksu ar maziem bērniem visapkārt savai mājai un pasaulei, vai netiktu atrasti kaut vismazākie pierādījumi? FBI dokumenti ir pieejami publiski šeit.

Arvien biežāk nāk klajā jauni fakti un nesakarības abu vīriešu teiktajā. Ja tiek melots vai noslēptas šīs lietas, tad kā var ticēt, ka netiek melots arī par pārējām lietām? Abiem vīriešiem ir miljards iemesli melot. Bet kāds iemesls ir medijiem apzināti izplatīt melus? Medijiem nav jākļūst par vienas puses advokātiem tiesas zālē, ne publikai zvērinātajiem.

spoki.lv