Čečenijas vadība nolēma no 5.aprīļa pilnībā slēgt iebraukšanu un izbraukšanu no reģiona, lai novērstu jaunā koronavīrusa infekcijas tālāku izplatīšanos. Par to paziņojis Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs, vēsta Meduza.


Par robežu slēgšanu paziņots pēc tam, kad 1.aprīļa rītā Čečenijā mira pirmais Covid-19 pacients.

"Kas vēlas atgriezties mājās, viņam jāatgriežas līdz 5.aprīlim. Pēc tam neviens netiks ielaists. Ja runa ir par tautas drošību, man vienalga," - teica Čečenija vadītājs.

Čečenijā turpināsies pārtikas produktu un medicīnas preču piegādes.

Pēc 5.aprīļa Čečenijā tiks veikta apdzīvoto vietu sanitārā tīrīšana, paziņojis Kadirovs.

Tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc tikšanās ar ārstu, kuram diagnosticēts jaunais koronavīruss, nolēmis strādāt attālināti, trešdien paziņojis Kremlis.

Maskavas Komunarkas rajona infektoloģijas slimnīcas galvenais ārsts Deniss Procenko 24.martā izrādīja slimnīcu Putinam un Maskavas mēram Sergejam Sobjaņinam, šim notikumam tiekot plaši atspoguļotam Krievijas medijos. Vēlāk tika konstatēts, ka Procenko inficējies ar jauno koronavīrusu. Viņa stāvoklis ir apmierinošs un viņš atrodas Komunarkas slimnīcā.

"Prezidents devis priekšroku šajās dienās strādāt attālināti," žurnālistiem pavēstīja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.