Pirms gada nogalinātā zvērinātā advokāta un maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus brālis Kristaps Bunkus šodien notikušajā nodibinājuma "Martins Bunkus Justice Foundation" preses konferencē atkārtoti pauda kritiku Valsts policijai (VP) par tās, viņaprāt, zemo profesionalitāti gan Mārtiņa Bunkus, gan citu slepkavību izmeklēšanā.


"Esmu secinājis, ka VP nespēj atrisināt noziegumus, un tas radīs sekas starptautiski. Mēs nedrīkstam pieļaut, ka Latvija kļūst par noziedzības tranzītvalsti," atskatoties uz aizvadīto gadu, sanākušajiem žurnālistiem pauda Kristaps Bunkus. Viņš arī uzsvēra, ka cilvēku dzīvības nedrīkst būt cena par policijas nespēju un nolaidību.

Tāpat Kristaps Bunkus kritizēja VP darbības, veicot viņa brāļa slepkavības izmeklēšanu, tostarp norādot, ka nozieguma vieta, viņa ieskatā, esot bijusi pārāk viegli pieejama un tajā neesot novērota pietiekami augsta profesionalitāte. Kristaps Bunkus arī pauda, ka VP "pārāk koncentrējas uz sava tēla spodrināšanu, nevis noziegumu atrisināšanu".