Par Pasaules boksa Supersērijas finālistu sestdien Arēnā Rīga kļuva Mairis Briedis, kurš pusfinālā ar nokautu trešajā raundā pārlieicnoši uzveica poli Kšištofu Glovacki. Briedis ar šop uzvaru kļuva arī par WBO pasaules čempionu, vēsta sportacentrs.com.

 


Cīņu vakars sākās ar vairākām "undercard" cīņām, kurās uzvaras izcīnīja visi četri Latvijas pārstāvji. Pirmajā pusfinālā Juniers Dortikoss ar nokautu desmitajā raundā pieveica Endrjū Tabiti.

Glovacka sabraukušo poļu līdzjutēju centienus atbalstīt savu favorītu pašā cīņas sākumā burtiski dažu sekunžu laikā pārtrauca vienots Arēnas Rīga lielākās tribīņu daļas "Mai-ris!" un "Lat-vi-ja!" Pirmais raundas izritēja izlūkošanā, un neviens no bokseriem īpaši necentās saasināt situāciju. Pusminūti pirms otrā raunda beigām uz Glovacka netīru gājienu, mēģinot iesist Briedim pa pakausi Mairis atbildēja ar tikpat netīru gājienu - sitienu ar elkoni pa seju.

Glovackis pēc tā krita pirmo reizi. Dažas sekundes vēlāk Mairis nokdaunēja Glovacki vēlreiz. Jau piecēlies kājās, polis izskatījās apjucis, bet bija gatavs turpināt cīņu. Pēc tam, kad jau atskanēja ringa beigu zvani, Glovackis krita vēlreiz. Trešā raunda sākumā Briedis nekavējās pabeigt cīņu un nokdaunēja Glovacki trešo un izšķirošo reizi.

Līdz ar to Briedis ar ļoti pārlieicnošu uzvaru garantēja vietu Supersērijas finālā, kur spēkosies ar kubieti Dortikosu.Uzvara ļāva Briedim izcīnīt arī pasaules čempiona titulu WBO versijā.

Šī ir Supersērijas otrā sezona. Pirmajā sezonā Briedis arī tika līdz pusfinālam, tajā atzīstot nākamā čempiona Oleksandra Usika pārākumu. Šosezon Usiks Supersērijā nepiedalās un pārgājis uz smagāku svara kategoriju, līdz ar to atbrīvojot čempiona jostas.