Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi ārstniecības iestādē nogādāja personu, kura cietusi konfliktā, kurā bija iesaistīts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" zvaigzne Kristaps Porziņģis, informē dienestā.


Dienestā apstiprināja, ka NMPD saņēmis izsaukumu uz konfliktu Liepājā, Zivju ielā, un no izsaukuma vietas ārstniecības iestādē nogādāta viena persona.

Kā ziņots, Valsts policijā sākta resoriskā pārbaude par šī konflikta. iemeslu. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova informēja, ka 12.maijā plkst.4.51 Valsts policijā saņemts izsaukums par konfliktu Liepājā, Zivju ielā.

Likumsargiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vairākas personas savstarpēji konfliktēja un vizuāli bija redzams, ka ir cietuši cilvēki. Lai izšķirtu konfliktu, Valsts policijas amatpersonām bija jāpielieto speclīdzekļi - piparu gāze. Kad konflikts tika izšķirts, divas 1994. un 1992.gadā dzimušas personas tika nodotas mediķiem apskatei. Porziņģis ir dzimis 1995.gadā.

"Neskatoties uz to, ka tolaik notikuma vietā cietušie atteicās no policijas palīdzības un iejaukšanās, kā arī vēl līdz šim brīdim Valsts policijā nav saņemta neviena pretenzija vai sūdzība ne par konfliktā iesaistītajām personām, ne arī par notikušo vai gūtajiem miesas bojājumiem, pašlaik Valsts policijā par notikušo ir uzsākta resoriskā pārbaude, lai noskaidrotu konflikta iemeslus un notikušā apstākļus," sacīja Šeršņova.

Bāra "Cukurfabrik" pārstāve stāstīja, ka minētais konflikts norisinājies no rīta uz ielas nevis bāra telpās, tādēļ vairāk viņa notikušo nekomentēja.

Savukārt pats Porziņģis aplikācijā "WhatsApp" nopludinātā audio ziņojumā skaidroja, ka viņa draugu lokam un pašam uzbrukuši cilvēki, izraisot kautiņu. Pats basketbolists un viens no viņa draugiem esot saņēmuši sitienu pa galvu, tomēr pēc tam Porziņģis esot notvēris vienu no konflikta iesaistītajiem un pārmācījis viņu. "Pēc tam cēlos un vienu [sitienu] man labi trāpīja - pārsita pieri, visa seja asiņaina, bet citādāk viss kārtībā. Roku nedaudz "sačakarēju", bet būs labi."

Jau ziņots, ka Porziņģis nedēļas nogalē Liepājā notikušajā konfliktā nav guvis nopietnus savainojumus.

Svētdienas vakarā internetu pāršalca video, kurā redzams kā pie kāda naktslokāla Liepājā Porziņģim pārsista uzacs un saplēsts krekls.

Pašlaik par konfliktu ir pretrunīga informācija, bet respektablais ESPN, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņo, ka Porziņģim iesists ar kādu objektu, taču basketbolists kautiņā nav nopietni cietis.

Tikmēr "The Athletic" apskatnieks Šems Karanija ziņo, ka Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" izmeklē incidentu.

"Pēc šobrīd rīcībā esošās informācijas Porziņģim ir uzbrukts pie kluba un viņam sists ar kādu priekšmetu," raksta Karanija.

Porziņģis šovasar kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, bet "Mavericks" pēc viņa piesaistīšanas likusi noprast, ka varētu piedāvāt latvietim maksimālo līgumu.

Porziņģis šajā sezonā turpināja dziedēt pērn februārī gūti krustenisko saišu savainojumu, kā dēļ laukumā neatgriezās.

Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.