Šodien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 16.kārtas noslēgumā notiks trīs spēles Rīgā, Ventspilī un Valmierā.


Vispirms plkst.15 "Skonto" stadionā valsts čempione "Riga" uzņems turnīra debitanti "Tukums 2000"/TSS. Spēli tiešraidē translēs kanāls "Sportacentrs.com TV".

Pēc RFS uzvaras piektdienas mačā "Riga" zaudēja līderpozīciju, taču Oļega Kononova vadītajai komandai ir divas spēles rezervē un tikai sensacionāls zaudējums svētdienas spēlē liegs atgūt pirmo vietu. "Riga" futbolistiem virslīgā ir 12 uzvaru sērija, bet trešdien viņi startēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, kur pirmajā kārtā ar 0:2 atzina Telavivas "Maccabi" pārākumu.

Turpretī Tukuma komanda atrodas turnīra tabulas pašā apakšā. Jūlija/augusta mijā tā divās spēlēs pēc kārtas cīnījās neizšķirti, bet tagad atgriezusies uz zaudējumu takas un piedzīvojusi trīs neveiksmes pēc kārtas.

"Riga" komanda ar 34 vārtiem ir otra rezultatīvākā virslīgā, bet neviens no tās futbolistiem nav turnīra ražīgāko spēlētāju četriniekā. Vislielāko artavu gūtajos vārtos devis Kulē Mbombo, kura kontā septiņi precīzi sitieni. Tukumniekiem tikai Raivis Vītolnieks guvis divus vārtus.

Pirmajā aplī ar 5:1 Tukumā uzvarēja "Riga" komanda, kurai ar "hat-trick" izcēlās Mbombo.

Tikmēr plkst.17 "Ventspils" savas pilsētas olimpiskā centra stadionā uzņems "Daugavpili", un arī šo spēli pārraidīs kanāls "Sportacentrs.com TV".

Ventspilnieki iepriekšējā spēlē ar 5:0 sagrāva "Jelgavu", pārtraucot četru neuzvarēto spēļu sēriju un paturot rokas stiepiena attālumā pirmo četrinieku. Turpretī "Daugavpils" pēdējās divās spēlēs minimāli zaudēja kopvērtējuma vadošajām komandā, turklāt iepriekšējā cīņā punkts tika izsēts mača noslēdzošajās sekundēs (1:2 pret RFS).

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Daugavpilij" nevarēs palīdzēt šosezon trīs vārtus guvušais Andrejs Kovaļovs. Šī paša iemesla dēļ nespēlēs Džošua Akpudže.

Abas komandas atrodas turnīra tabula viducī un "Ventspils" saviem šodienas konkurentiem ir priekšā par pieciem punktiem. "Ventspils" uzvara ļaus kurzemniekiem nostiprināties pirmajā pieciniekā, bet "Daugavpils" panākums palīdzēs latgaliešiem nostabilizēties sestajā pozīcijā.

Pirmajā aplī ar 3:1 pārāki bija daugavpilieši.

Visbeidzot plkst.18 "Valmiera" Vidzemes Olimpiskā centra stadionā mēros spēkus ar "Jelgavu", spēli tiešraidē translējot kanālam "Best4Sport TV".

Valmierieši augustu sāka ar trim uzvarām pēc kārtas un iepriekšējā spēlē bija tuvu ceturtajai, taču beigās ielaisti vārti lika nospēlēt neizšķirti 1:1 ar "Liepāju". Vidzemes komanda pagaidām saglabā trešo vietu, bet turpat uz papēžiem min Jūrmalas "Spartaks".

Turpretī "Jelgava" cietusi trīs "sausos" zaudējumus pēc kārtas - 0:3 pret "Riga", 0:4 pret RFS un 0:5 pret "Ventspili". Optimismu nevieš arī uzbrukuma līdera Jurija Zaharkiva trīs spēļu diskvalifikācija. 

Bez problēmām nav iztikusi arī "Valmiera", jo iepriekšējā spēlē laukumā neizgāja virslīgas labākais bombardieris Toluvalase Arokodare, kurš lūko Beļģijas kluba Briseles "Anderlecht" virzienā. Šosezon 14 vārtus guvušais futbolists gan ir atgriezies treniņos, kas vieš cerības uz viņa palīdzību šodienas mačā.

Pirmajā aplī viesos ar 2:1 uzvarēja "Valmiera", kurai panākumu nodrošināja tieši Tolu vārti.

Kārtas pirmajā mačā piektdien RFS savā laukumā uzvarēja "Metta" ar 5:1, bet sestdien "Liepāja" viesos pēdējā minūtē izrāva neizšķirtu 2:2 pret Jūrmalas "Spartaku".

RFS, "Valmierai" un "Ventspilij" 16.kārtas spēles ir pēdējās pirms nākamnedēļ gaidāmajiem mačiem UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Virslīgas līderpozīcijās ir izvirzījusies RFS, kam 16 cīņās iekrāti 40 punkti. Otrā ar 39 punktiem 14 mačos ir "Riga", bet trešo vietu ar 25 punktiem ieņem "Valmiera". 23 punkti 15 cīņās ir Jūrmalas "Spartakam", 20 punktus 15 dueļos iekrājusi "Ventspils", bet 15 punkti attiecīgi 15 mačos ir "Daugavpilij" un "Metta". "Liepājai" un Jelgavai" ir 14 punkti 15 cīņās, bet "Tukums 2000"/TSS 15 dueļos ticis pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.